Lietuvos Kultūros Institutas
Dizaineriai, Lietuvos kultūros gidas

Mantas Lesauskas

Mantas_Lesauskas

Projektas: Classical Valet Stand
Sukurta: 2015 m.
Gamintojas: „Honorific Ltd“

Dizaineris Mantas Lesauskas (g. 1984) sukūrė baldą, kuriame įkūnytos jam svarbios vertybės: požiūris į vyrišką madą ir aksesuarus, džentelmeno manieras, kasdienybės ritualus bei nesenstantį dizainą.

Tai klasikinis valeto stovas, turintis net tris variacijas, kiekvieną kartą gaminamas pagal užsakymą iš aukščiausios kokybės juodo amerikietiško graikinio riešuto su jungiamosiomis žalvario detalėmis. Dar gali būti apibūdinamas kaip prabangus skulptūriškas objektas ar net džentelmeno portretas; dizaineriui tai būdas bendrauti su išskirtinai vyriška auditorija, mėgstančia kokybiškus ir ilgalaikius daiktus.

M. Lesauskas – Vilniaus dailės akademijos Dizaino katedros absolventas, ankstesniuose projektuose plėtojęs konceptualiojo ir socialinio dizaino kryptis. Sukurtais objektais „Bin Toy“, „Millegome“, „Eurofurniture“ (2008), „Jis irgi stalas“ (2009) kalbėjo apie ekologinių idėjų svarbą, kvestionavo naujų daiktų kūrimo prasmingumą. 2011 m. dizaineris įgijo meno licenciato laipsnį, apgynęs meno projektą ir mokslinį referatą „Nostalgijos naratyvai dizaino objektuose“, tad dalį jo laiko užima dizaino tyrėjo ir dėstytojo veikla. Nuo 2009 m. dėsto aukštosiose mokyklose, vadovauja baigiamiesiems darbams, dalyvauja įvairiuose dizaino ir meno projektuose Lietuvoje bei užsienyje.

www.honorific.co.uk