Lietuvos Kultūros Institutas
Lietuvos kultūros gidas, Teatro režisieriai

Olga Lapina

„Apie baimes“. Lauros Vancevičienės nuotrauka

Režisierė ir pedagogė  Olga Lapina  (g. 1988) režisūros studijas baigė 2011 m. A. Lunačiarskio teatro meno institute (GITIS) Maskvoje (Rusija). 2014 m. įgijo magistro laipsnį Centro Universitario de Teatro UNAM (CUT-UNAM) Meksike (Meksika). 2018 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje jai suteiktas meno daktaro laipsnis. O. Lapina dėstė Klaipėdos universiteto Menų fakultete ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. 

Profesionaliojoje scenoje O. Lapina debiutavo 2010 m. ir nuo to laiko yra sukūrusi spektaklių bei vedusi kūrybinių seminarų Italijoje, Brazilijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Estijoje, Rusijoje. Režisierė daugiausia kuria vaikams ir ieško vis naujų formų kalbėtis su skirtingo amžiaus grup žiūrovais. 

Net keturi O. Lapinos režisuoti spektakliai apdovanoti Auksiniu scenos kryžiumi: Lietuvos rusų dramos teatre sukurtas interaktyvus spektaklis vaikams „Stebuklingoji kreidelė“ (2012), Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre režisuotas taip pat vaikams skirtas „Brangusis atrakcionų parko dėde“ (2013), skirtingas Lietuvos rusų dramos teatro erdves tyrinėjantis, interaktyvus spektaklis-žaidimas „Kodas: HAMLET“ (2016) ir Valstybiniame jaunimo teatre sukurtas instaliacijų spektaklis „Apie baimes“ (2017). 

Kartu su dramaturge Tekle Kavtaradze ir scenografe Renata Valčik sukurtas instaliacijų spektaklis  „Apie baimes“  (2017) skirtas visai šeimai. Spektaklis kviečia nebijoti. Iš spektaklyje vaidinančių aktorių vaikystės patirčių ir asmeninių istorijų gimęs „baimių kambarių“ miestelis kviečia po jį keliauti, atrasti savo pačių patirtis ir jomis pasidalyti su kitais. 

olgalapina00@gmail.com 

www.olgalapina.net