Leidiniai

WIE DER GEPÖKELTE STIER NACH KONSTANZ FUHR: Kulinarische Wechselbeziehungen zwichen Litauen und Deutschland mit 31 Rezepten

„Wie der gepökelte Stier nach Konstanz fuhr. Kulinarische Wechsselbeziehungen zwischen Litauen und Deutschland mit 31 Rezepten“ atskleidžia Lietuvos ir Vokietijos kultūrinius ir socialinius santykius nuo pirmosios dokumentuotos gastronomijos diplomatijos istorijos iki šių dienų. Knygoje pateikiamos dvi apžvalgos: pirmoji supažindina su Lietuvos kulinarine kultūra ir ją formavusiomis įtakomis, antroji – analizuoja vokiškuosius maisto kultūros idėjų ir įtakų apykaitos aspektus. Studiją papildo 31 istorinis receptas su fotografijomis, archyvinė informacija, Lietuvos ir Vokietijos keliautojų atsiminimai apie aplankytas vietas, ragautus patiekalus ir sutiktus žmones.

2018 metais knygą pateko į „World Gourmand Cookbook Awards“ komisijos atrinktą geriausių pasaulyje kulinarijos leidinių 15-uką.

Leidinio sudarytojai:

Įžangos autorius: Luca Siermann
Tekstų autoriai: Rimvydas Laužikas, Antanas Astrauskas

Leidimo metai:

2017

Kalba:

Vokiečių

Vertėjai:

Saskia Drude, Liane Klein

Redaktoriai:

Markus Roduner

Apimtis:

189 psl.

ISBN:

978-609-8015-52-2

Tiražas:

500 egz.

Kur galima paskaityti?

Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje
Vilniaus universiteto bibliotekoje
Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje
Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje
Lietuvos kulinarinio paveldo muziejuje
Latvijos nacionalinėje bibliotekoje