Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

Tomas Dirgėla – rašytojų ir vertėjų rezidencijoje Nortumberlande

Lietuvos kultūros institutas

(T. Dirgėlos nuotraukoje – autorius su britų kolega Davidu Almondu Nortumberlande)

Rašytojas vaikams ir jauniesiems skaitytojams Tomas Dirgėla birželio 8-15 dienomis dalyvauja savaitinėje rezidencijoje „Writing Borders”, kuri vyksta Nortumberlande, Jungtinėje Karalystėje. Rezidenciją organizuoja „Hexham Book Festival”.

Ši kultūrinių mainų ir vertimo rezidencija rengiama vaikams ir jaunimui rašantiems autoriams iš Estijos, Latvijos, Lietuvos ir JK. Programos tikslas – įveikti sienas ir tvirtinti ryšius tarp britų ir Europos rašytojų, sukuriant aplinką, kurioje jie galėtų keistis idėjomis, dalytis kūryba, dirbti su vertėjais.

Rezidencijos metu Tomas Dirgėla dirba su vertėju Romu Kinka ties savo kūrinio „Lukas Šiaudelis deda iš viršaus” ištraukos vertimu, apie Luką, krepšinį ir Lietuvą autorius pasakos ir britų moksleiviams.

Rezidenciją rengiantis „Hexham Book Festival” taip pat užsakė Tomui Dirgėlai tekstą, kuris bus publikuojamas festivalio antologijoje.

Rašytojo dalyvavimas rezidencijoje tęsia Lietuvos prisistatymą šių metų Londono knygų mugės „Market Focus” programoje, kurį organizuoja Lietuvos kultūros institutas.