Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Projekto Londonas naujienos

Logotipą Baltijos šalių prisistatymui Londono knygų mugėje kurs studija iš Lietuvos

Lietuvos kultūros institutas

Profesionalių vertintojų komisija, kurią sudarė Estijos, Latvijos ir Lietuvos atstovai, išrinko ypatingojo Baltijos šalių prisistatymo 2018-ųjų Londono knygų mygėje šūkio ir logotipo dizaino konkurso nugalėtoją. Originaliausią ir kokybiškiausią idėją pristatė „Dadada Studio” iš Lietuvos! Studija šiuo metu tobulina galutinį dizainą, kuris bus pristatytas visuomenei spalio mėnesį.

Konkursą skelbė Tarptautiniai rašytojų ir vertėjų namai (Latvija), Latvijos kultūros ministerija, Estijos leidėjų asociacija ir Lietuvos kultūros institutas.
2018 m. Baltijos šalys Londono knygų mugėje dalyvaus viešnios teisėmis ir pristatys „Market Focus“ programą, mugėje bus įrengtas 600 kvadratinių metrų stendas, vyks knygų pristatymai ir skaitymai, bus pristatyti spaudos, leidybos ir dizaino pasiekimai, organizuojami įvairūs kultūros renginiai (koncertai, spektakliai, parodos ir kt.) Londone ir kituose Jungtinės Karalystės miestuose.

(Nuotraukoje iš kairės: Instituto direktorė Aušrinė Žilinskienė, „Dadada Studio” atstovės Simona Didvalytė ir Diana Abramavičiūtė, Instituto projektų vadovė Rūta Nanartavičiūtė).