Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

Pasivaikščiojimas Vilniuje su švedų architektūros profesoriumi

Lietuvos kultūros institutas

Birželio 21 dieną, antradienį, Architektūros [pokalbių] fondas kviečia į pasivaikščiojimą palei Neries upę su a Peteriu Langu. Šis pasivaikščiojimas – tai paskaitos ‘Stalker: Ground Work (Stalker: Pagrindai)’ (birželio 20d., Nacionalinė dailės galerija, 20:00), kurioje pašnekovas pristatys Romos architektų ir menininkų grupės Stalker veiklą, besiremiančią kolektyviniu miesto erdvių tyrinėjimu, tęsinys.

Priešingai nei iš anksto surežisuota ekskursija ar detalus architektūrinės aplinkos bei kraštovaizdžių tyrimas, šis pasivaikščiojimas suteiks galimybę kolektyviai kontempliuoti skirtingas erdves bei susipažinti su skirtingais aplinkos stebėjimo instrumentais, kuriuos kolektyvas Stalker vystė per kelis savo veiklos dešimtmečius.

Kur? Pasivaikščiojimą pradėsime nuo kelių policijos pastato (Giraitės g. 3) ir eisime iki Pakrantės pastato, kuriame įsikūręs tarpdisciplininio edukacijos, rezidencijų ir parodų centras Rupert (Vaidilutės g. 79). Atstumas – 16 km.

Kada? Pasivaikščiojimo pradžia – 13:00, trukmė – 4-5 valandos.

Registracija: visus norinčius dalyvauti pasivaikščiojime prašome užsiregistruoti el. paštu: archpaskaitos@gmail.com iki pirmadienio, birželio 20 d., 12:00.

Peteris Langas yra Karališkojo menų instituto (Kungl. Konsthögskolans-KKH), įsikūrusio Stokholme, Architektūros katedros architektūros teorijos ir istorijos profesorius. Jame jis vykdo mokslinius tyrimus ir dėsto architektūrą, dizainą ir medijų komunikaciją. Langas baigė architektūros bakalauro studijas Sirakjuso universitete bei 2000 m. Niujorko universitete (New York University – NYU) apsigynė daktaro laipsnį italų istorijos ir urbanistikos tema. Jis taip pat yra gavęs Fulbraito (Fulbright) stipendiją, skirtą italų studijoms. Langas yra Italijos pokario architektūros ir dizaino istorijos ir teorijos ekspertas, kurio specializacija – Italijos šeštojo dešimtmečio eksperimentinis dizainas, žiniasklaida ir aplinkos. Nuo 1997 m. jis yra urbanistinės menininkų tyrimo grupės Stalker, įsikūrusios Romoje, narys.

Diskusijos pasivaikščiojimo metu vyks lietuvių bei anglų kalbomis. Renginys nemokamas.

Pasivaikščiojimą remia: Lietuvos kultūros institutas ir Lietuvos kultūros taryba.