Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Projekto Londonas naujienos

Baltijos šalių prisistatymo Londono knygų mugėje logotipo ir šūkio konkursas

Lietuvos kultūros institutas

Tarptautiniai rašytojų ir vertėjų namai (Latvija), Latvijos kultūros ministerija, Estijos leidėjų asociacija ir Lietuvos kultūros institutas skelbia konkursą sukurti logotipą ir šūkį Baltijos šalių prisistatymui tarptautinėje Londono knygų mugėje 2018 m., kuomet Lietuva, Latvija ir Estija dalyvaus mugėje kaip šalys-viešnios.

Paraiškas konkursui galima siųsti iki birželio 30 d. Konkurse kviečiami dalyvauti Baltijos šalyse dirbantys profesionalūs grafinio dizaino kūrėjai ir įmonės, užsiimančios vizualinio identiteto kūrimu.

Konkurso dalyviai turi užpildyti formą ir įkelti logotipų eskizus tinklalapio www.latvianliterature.lv skiltyje Contest. Geriausio logotipo ir reklaminio šūkio autorius bus apdovanotas 1250 Eur prizu.

2018 m. Baltijos šalys Londono knygų mugėje dalyvaus viešnios teisėmis ir pristatys „Market Focus“ programą, mugėje bus įrengtas 600 kvadratinių metrų stendas, vyks knygų pristatymai ir skaitymai, bus pristatyti spaudos, leidybos ir dizaino pasiekimai, organizuojami įvairūs kultūros renginiai (koncertai, spektakliai, parodos ir kt.) Londone ir kituose Jungtinės Karalystės miestuose.

Šia proga skelbiamo konkurso metu siekiama išrinkti logotipą ir šūkį, kurie atspindėtų Baltijos šalių tapatybę Londono knygų mugės renginiuose. Prisistatymo mugėje tikslas yra padidinti Lietuvos, Latvijos ir Estijos matomumą ir atpažįstamumą tarptautiniu mastu, sutelkiant dėmesį į Baltijos regiono literatūrą ir leidybos rinką. Konkursą laimėjęs ženklas ir šūkis pristatys Baltijos šalis visoje reprezentacinėje medžiagoje, leidiniuose, parodose, suvenyruose, internetinėje erdvėje ir išorės reklamoje, tad konkursui siunčiami darbai turi atitikti šiuolaikines dizaino tendencijas.

Angliškas kvietimo tekstas yra čia: