Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

Lietuviško kino savaitgalis Europos kinų festivalyje, Nyderlanduose

Lietuvos kultūros institutas

Nyderlandų lietuvių kultūros centras – Litouws Cultureel Centrum – maloniai kviečia pasižiūrėti du labai skirtingus lietuviškus filmus: istorinę dramą ir komediją. Šie filmai bus pristatomi Europos filmų festivalyje, vyksiančiame įvairiuose Olandijos miestuose nuo rugsėjo 17-tos iki 20 dienos. Lietuviškų filmų seansai vyks Hilversum ir Delft miestuose.

Filmas “Ekskursantė” pasakoja apie stalinmečio tremtis ir vienuolikmetės Marijos kelionę iš Sibiro į Lietuvą, Filme vaidina daug garsių rusų ir lietuvių aktorių. Epizodinius vaidmenis sukūrė Nelė Savičenko, Margarita Žiemelytė, Darius Meškauskas, Sergejus Garmašas, Ksenija Rapoport, Raisa Riazanova, Sakalas Uždavinys ir kiti. Pagrindinį mergaitės Marijos vaidmenį vaidina Anastasija Marčenkaitė.

Filmas “Valentinas Vienas” – apie šių dienų jaunus žmones, meilę, aistras. Žiūrimiausio Lietuvoje kino filmo “Tadas Blinda. Pradžia” komanda šioje komedijoje piešia moterų ir vyrų santykių vingius, lyg tiesą, kurios realiame gyvenime žiūrovas, anot autorių, neturi progos pamatyti to iš šono.

Visą Europos filmų festivalio Nyderlanduose programą ir informaciją apie kitus festivalio rerengėjus rasite čia:

Kino vakarų organizatorius: Nyderlandų lietuvių kultūros centras.
Dėkojama LR ambasadai, režisieriui Donatui Ulvydui ir prodiuseriui Žilvinui Naujokui už filmų kopijas.