Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

Eimunto Nekrošiaus spektaklis Katowicų teatro festivalyje

Lietuvos kultūros institutas
Lietuvių režisieriaus Eimunto Nekrošiaus režisuotas spektaklis buvo pakviestas į žymųjį Lenkijoje režisūrinio meno festivalį „Interpretacje“ ir įtrauktas į festivalio „Meistrų spektakliai“ programą. Spektaklis buvo parodytas Katowicų teatre „Teatr Sląski“ 2014 m. lapkričio 15 d. 19.00 val.
Teatras „Meno fortas“ Lenkijoje praėjusiais metais viešėjo jau trečią kartą. Eimunto Nekrošiaus režisuotas spektaklis „Rojus“ buvo parodytas gegužės mėn. Torūnėje vykusiame teatro festivalyje „Kontakt“ ir lapkričio mėn. Lodzėje vykusiame teatro festivalyje „Naujoji Europos klasika“ bei sulaukė labai gerų atsiliepimų.
Eimuntas Nekrošius Lenkijoje yra vienas geriausiai žinomų lietuvių režisierių. Praeitais metais Nacionaliniame didžiajame operos teatre Varšuvoje įvyko Eimunto Nekrošiaus režisuotos operos „Qudsja Zaher“ premjera. Šiuo metu su režisieriumi Eimuntu Nekrošiumi vyksta derybos dėl kitais metais Varšuvos Nacionaliniame dramos teatre ketinamo statyti spektaklio „Vėlinės“ pagal Adomą Mickevičių režisavimo.