Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

Lietuvos šiuolaikinis šokis Liubline

Lietuvos kultūros institutas
2014 m. lapkričio 11 d. minint Lenkijos Nepriklausomybės dieną Liubline pasirodė du šokio kolektyvai iš Lietuvos: Kauno šokio teatras „Aura“ ir „Menų spaustuvė“ iš Vilniaus.
Jau aštuonioliktą kartą vykstančiame Tarptautiniame šokio teatrų festivalyje Kauno šokio teatras parodė Deborah Light spektaklį „Ieškojimų kabinetas“, o „Menų spaustuvė“ pristatė Auksiniu scenos kryžiumi apdovanotą ir Metų scenos įvykiu pripažintą šiuolaikinio šokio spektaklį „Contemporary?“ (idėjos autoriai, choreografai, atlikėjai ir dramaturgė: Agnė Ramanauskaitė, Paulius Tamolė, Mantas Stabačinskas, Sigita Ivaškaitė).
Kauno šokio teatras „Aura“ Lenkijoje yra vis geriau atpažįstama ir vis didesnio susidomėjimo susilaukiant šiuolaikinio teatro grupė iš Lietuvos. Į Birutės Letukaitės vadovaujamo Kauno šokio teatro „Aura“ spektaklį „Melancholijos dėžutė“, šią vasarą parodytą žymiajame Varšuvoje vykstančiame šiuolaikinio šokio festivalyje „Zawirowania“, bilietai buvo išparduoti jau pirmosiomis bilietų pardavimo dienomis. Festivalio Liubline organizatoriai teigė, kad taip pat ir kiti šiuolaikinio šokio teatrai iš Lietuvos taps dažnais svečiais kaimyninėje šalyje.
Liubline vykstantys šiuolaikinio šokio teatrų susitikimai kiekvienais metais pritraukia didžiulį skaičių žiūrovų. Į festivalį atvyksta teatrai iš JAV, Didžiosios Britanijos, Kanados, Prancūzijos, Šveicarijos, Australijos ir Indijos ir kt. šalių.