Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

Dainuojančioms lietuvių kasininkėms – dvigubas Baltijos teatro festivalio prizas

Lietuvos kultūros institutas

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Dainuojančioms lietuvių kasininkėms – dvigubas Baltijos teatro festivalio prizas

2014 m. palio 19 d. Rygoje baigėsi tris dienas trukęs Baltijos teatrų festivalis. Į dešimtąjį jubiliejinį festivalį Lietuvos teatro sąjunga delegavo du spektaklius – Auksiniu scenos kryžiumi už geriausią lietuvių autoriaus pastatymą apdovanotą rašytojos Vaivos Grainytės, kompozitorės Linos Lapelytės ir režisierės Rugilės Bardžiukaitės operą „Geros dienos!“ bei Vilniaus teatre „Lėlė“ Rolando Kazlo režisuotą spektaklį „Ne pagal šio pasaulio madą“.

Opera apie prekybos centro kasininkų kasdienybę „Geros dienos!“ atsidūrė garbingame festivalio laureatų sąraše. Lietuvių spektaklis festivalio žiūri buvo įvertintas dvejais prizais – už dramaturgiją ir socialinės tikrovės pajautimą. Konkursinės programos nugalėtojais taip pat tapo ryškiausio Latvijos režisieriaus Alvio Hermanio spektaklis „Oneginas. Komentarai“ (spektaklis įvertintas už geriausią vyrų aktorių ansamblį ir erdę) ir novatoriškiausios Estijos teatro trupės NO99 darbas „NO54 Trečiadienis“ (apdovanotas moterų aktorių ansamblis ir Lauri Lagle režisūrinis sprendimas).

Dešimties kasininkių istorijas, nepalikusias abejingų Niujorko, Maskvos ir Šanchajaus žiūrovų, artimiausių metu bus galima išgirsti lapkričio 7 d. Juozo Miltinio dramos teatre. Dažniau užsienyje nei Lietuvoje matomas spektaklis Panevėžyje bus rodomas du kartus. Iš J. Miltinio dramos teatro operos kūrybinė komanda išvyks į dviejų savaičių gastroles Šiaurės Prancūzijoje.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]